יום חמישי, 16 ביולי 2015

גלילוני חציל ממולאים בבשר טחון ברוטב פיקנטי

מנה מדהימה ששווה להכין קצת עבודה אבל התוצאה מדהימה !

גלילוני חציל ממולאים 



מצרכים :

2 חצילים גדולים
שמן

למילוי :

1/2 ק"ג בשר טחון
בצל בינינו מגורד בפומפייה הטיפה יותר גדולה לא הקוטש
פטרוזיליה לפי הטעם
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
1/2 כפית בהרט
כף פפריקה מתוקה בשמן
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כף תבלין לקציצות
2 כפות שמן קנולה

לרוטב :

3 כפות רסק עגבניות
2 עגבניות מגורדות
1/2 בצל מגורד
2 שום קטוש
3 כפות שמן
כפית עריסה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית מלח
1/4 כפית מרק עוף
1 כף פריקה מתוקה בשמן
כוס וחצי מים חמים

אופן ההכנה :

1-  ראשית מחממים תנור ל- 200 מעלות חום, ואז לוקחים את 2 החצילים הגדולים והיפים שלנו חותכים את שני הקצוות שאנחנו לא צריכים, ומעמידים אותם לאורך, ז"א אנחנו נחתוך את החציל לא לעיגולים אלא אלא לאורך החיתוך צריך להיות באמצע לא עבה מדי ולא דק מדי, כך יש לחתוך את 2 החצילים.

2- אחרי שחתכם את כל החצילים קחו מגש שעליו נייר אפייה וסדרו את החצילים, מרחו עליהם שמן במברשת משני הכיוונים והכניסו לתנור לחום של 200 מעלות, יש להשגיח על החציל אחרי חצי שעה בערך הוא מוכן וניתן להוציא אותם שיתקררו.

3- קחו את כל החומרים למילוי שפכו אותם לתוך קערה עם כל המרכיבים וערבבו היטב כעת יש לקחת חציל חציל, וממלאים את החציל מיישרים אותו לאורך על משטח ישר ממלאים את החציל בבשר מטובל ועסיסי ומגלגלים כלפי מעלה על שנוצר לנו גלילון חציל מהמם

4- אחרי שסיימנו עם העבודת נמלים של מילוי החציל והפיכתם לגלילונים, נותר לנו להכין את הרוטב ולהכניס לתנור לאפייה, קחו מחבט שפכו 3 כפות שמן עליו ואת הרכיבים לרוטב שפכו על השמן ערבבו כ-3 דק' על אש בינונית שפכו את המים תנו לרוטב לבעבע על אש גבוהה כ 10 דק' עד שהרוטב יסמיך.

5- כעת מה שנותר לנו הוא לקחת מגש לאפייה לסדר את הגלילונים לשפוף מעליהם את הרוטב, ולהכניס לאפייה של 45 דק' על חום של 180 מעלות (תנור שחומם מראש)


שיהיה לכולם בתיאבון !

חצילים ממולאים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *

עוד מתכונים :