עוגה קלה לא מורכבת נראית נפלא וכמובן שגם הטעם שלה נפלא !
מצרכים :
חבילת ביסקוויט פתיבר לתבנית אינגליש קייק הקטנה הארוכה
500 מ"ל שמנת להקצפה של תנובה חלבית
חפיסת שוקולד מריר
כף ממרח נוגט לבן
פודינג וניל
טיפה קקאו לפיזור מלמעלה למי שאוהב כמובן..
אופן ההכנה :
1- נתחיל עם שתי הקצפות נחלק את הקצפת הגדולה לחצי עם חצי נכין קצפת לבנה בטעם נוגט, ועם החצי השני קצפת בטעם שוקלד מהממת, ראשית בסיר קטן על אש בינונית נוטה לנמוכה נשים כף גדושה של נוגט עם 1/4 כוס חלב ונערבב היטב עד שהמרקם יהיה שוקולדי לבן ואחיד ללא גושים, נניח אותו שיתקרר.
2-לאחר מכן ניקח קערת מיקסר נשפוך לתוך קערת המיקסר 250 מ"ל שמנת מתוקה שזה מחצית נוסיף ממש כפית סוכר נשפוך לתוך הקצפת את הפודינג ונתחיל בהקצפה ברגע שהשמנת מקבלת מרקם עבה של קצפת לאחר 5/7 דק' נשפוך את הנוגט הלבן שהתקרר לתוכה ונקציף עד לקבלת מרקם קצפת עמידה .
3- נניח בקערה בצד את הקצפת נוגט הלבנה שלנו וכעת נכין את הקצפת השנייה, על אש בינונית כמה שפחות נשפוך 1/4 חלב לסיר קטן עם החפיסת שוקולד מריר שנחתוך אותה לקוביות וניתן לשוקולד שוב להינמס עד לקבלת מרקם שוקולדי אחיד ללא גושים נניח בצד שיתקרר מינימום 10 דק' ניקח את שאר השמנת 250 מ"ל ונקציף עד למרקם סמיך עם כפית סוכר, אחרי שהמרקם שלנו הופך לסמיך נשפוך את השוקולד מריר לתוך הקערה כאשר הוא קר ונקציף עד לקבלת גוון קצפת שוקולדית מרהיבה.
4- עכשיו החלק הפשוט ביותר אנחנו לוקחים את הביסקוויטים שלנו, טובלים בתוך קערית עם חלב וכפית שטוחה של נס קפה ומניחים שכבה אחת של ביסקוויטים טבולים על התבנית, מעל שכבת הביסקוויטים נמרח שכבת קצפת נוגט לבנה, ושוב ניקח בסקוויטים נטבול ונניח שכבה נוספת על הקצפת נוגט ומעל נשים שכבת קצפת שוקולד
נשאיר לפחות 4 שעות בקירור ומוכן !
למי שאוהב מעל ניתן לשים קקאו, נשאר לי קצת שוקולד נוגט אז שמתי אותו על העוגה ומעל שמתי קקאו ממש מדהים
שיהיה בתיאבון !
![]() |
עוגת ביסקוויטים שכבות |
מצרכים :
חבילת ביסקוויט פתיבר לתבנית אינגליש קייק הקטנה הארוכה
500 מ"ל שמנת להקצפה של תנובה חלבית
חפיסת שוקולד מריר
כף ממרח נוגט לבן
פודינג וניל
טיפה קקאו לפיזור מלמעלה למי שאוהב כמובן..
אופן ההכנה :
1- נתחיל עם שתי הקצפות נחלק את הקצפת הגדולה לחצי עם חצי נכין קצפת לבנה בטעם נוגט, ועם החצי השני קצפת בטעם שוקלד מהממת, ראשית בסיר קטן על אש בינונית נוטה לנמוכה נשים כף גדושה של נוגט עם 1/4 כוס חלב ונערבב היטב עד שהמרקם יהיה שוקולדי לבן ואחיד ללא גושים, נניח אותו שיתקרר.
2-לאחר מכן ניקח קערת מיקסר נשפוך לתוך קערת המיקסר 250 מ"ל שמנת מתוקה שזה מחצית נוסיף ממש כפית סוכר נשפוך לתוך הקצפת את הפודינג ונתחיל בהקצפה ברגע שהשמנת מקבלת מרקם עבה של קצפת לאחר 5/7 דק' נשפוך את הנוגט הלבן שהתקרר לתוכה ונקציף עד לקבלת מרקם קצפת עמידה .
3- נניח בקערה בצד את הקצפת נוגט הלבנה שלנו וכעת נכין את הקצפת השנייה, על אש בינונית כמה שפחות נשפוך 1/4 חלב לסיר קטן עם החפיסת שוקולד מריר שנחתוך אותה לקוביות וניתן לשוקולד שוב להינמס עד לקבלת מרקם שוקולדי אחיד ללא גושים נניח בצד שיתקרר מינימום 10 דק' ניקח את שאר השמנת 250 מ"ל ונקציף עד למרקם סמיך עם כפית סוכר, אחרי שהמרקם שלנו הופך לסמיך נשפוך את השוקולד מריר לתוך הקערה כאשר הוא קר ונקציף עד לקבלת גוון קצפת שוקולדית מרהיבה.
4- עכשיו החלק הפשוט ביותר אנחנו לוקחים את הביסקוויטים שלנו, טובלים בתוך קערית עם חלב וכפית שטוחה של נס קפה ומניחים שכבה אחת של ביסקוויטים טבולים על התבנית, מעל שכבת הביסקוויטים נמרח שכבת קצפת נוגט לבנה, ושוב ניקח בסקוויטים נטבול ונניח שכבה נוספת על הקצפת נוגט ומעל נשים שכבת קצפת שוקולד
נשאיר לפחות 4 שעות בקירור ומוכן !
למי שאוהב מעל ניתן לשים קקאו, נשאר לי קצת שוקולד נוגט אז שמתי אותו על העוגה ומעל שמתי קקאו ממש מדהים
שיהיה בתיאבון !
![]() |
עוגת ביסקוויטים עם נוגט |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה