בישול ואפייה

מתכון לדג מרוקאי עם חומוס / פול :






אהלן חברים יקרים אז יום שישי ופתח וכמו שאתם יודעים אצלי יום שישי בלי דגים, זה כמו לא יום שישי חובה להכין דגים לערב שבת הריח שלהם מדהיםם והטעם עוד יותר מהמם !!
אז אני הולכת לתת לכם את המתכון הסודי של הדגים שלי היום יאלה תוציאו מצריכים יאלה לעבודה !!

מצרכים:
חבילה של1 ק"ג דג לפי בחירתכם (טונה/דניס/סלומון וכו'..) אני כל שבוע אוהבת לגוון :)
2 פלפל ירוק
6 שיני שום
חצי חבילת כוסברה
2 גמבות
1 פחית שימורי חומוס של יכין / פול של סנפרוסט קפור
1/2 כפית מלח
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית מרק עוף
1/2 כפית כמון
1/3 כפית פלפל שחור
1/2 כף תבלין לדג
2 כפות גדושות של פפריקה
1כוס שמן

אופן ההכנה:
1- נשרה את ה- 1 ק"ג דגים בלימון מלח ומים למשך חצי שעה

2- נקצוץ את החצי חבילת כוסברה,ונחתוך לרצועות את 2 הגמבות 2פלפל ירוק ו6 שיני שום.

3- נפתח את החומוס בשימורים נשטוף אותו במים, ונניח את החומס בסיר יחד עם הגמבה, פלפל שום וכוסברה
עם 4 כפות שמן ונטגן כ- 5 דק'.

4-נוסיף מעל החומוס והירקות את המלח, כורכום, מרק עוף, כמון, פלפל שחור ותבלין לדג (עוד לא נשים את הפפקריקה ) ונטגן עוד 5 דקות.

5- נוסיף כוס מים לתוך הסיר ונכסה עד שירתח, כאשר רותח נוסיף את הדגים מעל התערובת שלנו ונכסה שוב.

6- בנתיים נכין את השמן והפפריקה ניקח 2 כפות גדושות של פפריקה ונערבב את זה יחד עם כוס השמן, נפתח את הסיר ונשפוך מעל הדגים את השמן והפפריקה , נבשל כ-15 דק' ומוכן בתאבון :)

אם הכנתם ספרו לי איך היה?
 את המתכון הזה לא ציפיתי שאני יחשוף ככה אבל אני חייבת שתבשלו כדי שתבינו איזה דבר טעים זה
יאלה נתראה כאן במתכון הבא :)





מתכון לחזה עוף ממולא כבד :



ואו וזה פשוט מעדן מדהים, אתם חייבים להכין !
מצרכים :
1 ק"ג שניצל פרוס חתוך דק
300 גרם כבד נקי
פירורי לחם
1בצל לבן
1 ביצה
2כפות שמן
1/2 כף פפריקה
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית מרק עוף
1/4 כפית מלח
1/3 כפית כמון
1/4 כפית כורכום

אופן ההכנה:
1- בצלחות בצד נכין את הביצה נשקשק ופירורי הלחם ונניח בצד

2- נתחיל בצליית הכבד על הגז באש בכלי לצליית הכבד

3-נגרד את הבצל הלבן במגרדת ונטגן אותו עם 2 כפות שמן, נקצוץ את הכבד ונוסיף אותו מעל הבצל, נשפוך את כל התבלינים לכבד הקצוץ והבצל ונטגן בערף 15 דק' על אש גבוהה

4-נסיר מהאש לאחר מכן ונפתח את החזה עוף שלנו על קרש חיתוך, נמלא ממש במרכז את הכבד הקצוץ ומהשפיץ מהסוף של החזה נגלגל את החזה עוף.

5-קיבלנו רול כזה של חזה ממולא בכבד נתבול אותו בביצה ופירורי לחם ונטגן בשמן עמוק 15 דק' בערך נהפוך כל הזמן עד שהחזה יהיה מוכן.
נסיר מהאש ומוכן הרול שלנו הממולא תענוג ממש ממש טעים :)
אני מציעה לכם להוסיף רוטב פטריות מעל כמו שהכנתי הוא ממש מוסיף לזה וקל להכנה
אני קניתי פטריות שמפניון חתוכות כבר לבשל את זה עם חצי כוס מים חצי כוס שמן מלח פלפל שחור אבקת מרק פטריות ויוצא תענוג!!
בתאבון נפגש כאן במתכון הבא !


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *

עוד מתכונים :