מתכון לרולדת וניל עם תותים וקצפת לאוהבי התותים ממש ממש טעימה !
מצרכים:
4 ביצים
כוס סוכר
1/ כפית תמצית וניל
1 כוס קמח תופח
1/4 כוס שמן
למילוי :
אני אוהבת שהרולדה מפוצצת בקצפת לכן אז למי שאוהב כמוני
500 מ"ל שמנת מתוקה
אינסטנט פודינג שוקולד
תותים חתוכים לפרוסות
1 כוס חלב
לקישוט:
חלק מהקצפת שלנו נשים בשקית זילוף בצד
כמה פרוסות תותים
אופן ההכנה:
1- ראשית מחממים את התנור ל180 מעלות לאחר מכן נפריד את הביצים, את
החלבונים נשים בקערית לבד ואת החלמונים לבן, ניקח את החלבונים (הלבן) נישפוך אותם
לתוך קערית המיקסר יחד עם כוס הסוכר שלנו ונקציף עד לקבלת קצף לבן ואוורירי
2- לאחר מכן נוסיף את החלמונים, השמן, תמצית וניל נמשיך להקציף עוד כ- 7
דק' ולבסוף נוסיף בהדרגה את הכוס קמח, ונקציף עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
3- כדי שהרולדה שלנו תיצא גדולה ויפה אנחנו ניקח אך ורק את התבנית הגדולה
שיש לנו בתנור, כן כן התבנית מהברזל ולא אחרת תיישמו את זה ! נרפד אותה בנייר
אפייה שעליו נשפוך קצת אבקת סוכר נשפוך אל תוך התבנית את התערובת ונכניס לתנור
שלנו ל 10 דקות אפייה בערך
4- נוציא מהתנור את העוגה הענקית שלנו לאחר 10 דקות ישלנו בצק כזה עם
חורים טיפה אוורירי זה מעולה לא לדאוג, עכשיו נהפוך את העוגה לכיוון השני, ככה
שנוכל להסיר את הנייר אפיה שלנו לאט לאט, נוציא את כל הנייר.
5- נניח את העוגה שלנו על משטח .
6- עכשיו ניתן לעוגה להתקרר קצת ונכין את הקצפת שלנו, בתוך קערית של
מיקסר נשפוך את כל המצרכים של הקצפת ונקציף כ- 15 דק'
7- כעת ניקח את הקצפת חלק ממנה נשאיר בצד לקישוט ונשפוך חלק נדיב ממנה על
העוגה השטוחה שלנו ונשטח את הקצפת שלנו לאורך כל העוגה המלבנית שלנו.
8- נפרוס מעל הקצפת את הפרוסות תותים כעת נגלגל את העוגה מלמטה למעלה אל
חשש זה מתגלגל בקלות והעוגה לא תיחתך ! עכשיו היא כמעט מוכנה עוד קצת את הקצפת
שהשארנו בצד נשפוך את תוך שקית זילוף, ובאמצעות מזלף נעשה מין צורה כזאת של שפיצים
על העוגה כמו בתמונה בדיוק ונפרוס כמה תותים מעל לקישוט תשאיר שעתיים שלוש במקרר
ומוכן טעים אין דברים כאלה !!
אם הכנתם ספרו לי איך הרולדה יצא לכם אני אשמח לשמוע נתראה כאן בפוסט
הבא
אוהבת !!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה