יום חמישי, 22 בינואר 2015

מתכון לרולדת שוקולד וניל

רולדת וניל מהממת איזה יפה נכון ? לא רק היא גם אדירה שווה לנסות תכינו אותה תראו איל תיהיו מבסוטים !
טעים ! יאלה בואו נכין :

מצרכים:

4 ביצים
כוס סוכר
1/ כפית תמצית וניל
1 כוס קמח תופח
1/4 כוס שמן
למילוי :
אני אוהבת שהרולדה מפוצצת בקצפת לכן אז למי שאוהב כמוני
500 מ"ל שמנת מתוקה
אינסטנט פודינג שוקולד
1 כוס חלב
1 שוקולד לבן פרה מומס
לקישוט:
להשאיר 1/3 מהקצפת בצד
1 שוקולד לבן פרה של עלית מגורד בפומפייה או חתוך עם סכין בצורה כזאת של שבבים כמו בתמונה ממש יפה
טיפונת קוקוס מעל כי אני אוהבת

אופן ההכנה:

1-      ראשית מחממים את התנור ל180 מעלות לאחר מכן נפריד את הביצים, את החלבונים נשים בקערית לבד ואת החלמונים לבן, ניקח את החלבונים (הלבן) נשפוך אותם לתוך קערית המיקסר יחד עם כוס הסוכר שלנו ונקציף עד לקבלת קצף לבן ואוורירי
2-      לאחר מכן נוסיף את החלמונים, השמן, תמצית וניל נמשיך להקציף עוד כ- 7 דק' ולבסוף נוסיף בהדרגה את הכוס קמח, ונקציף עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
3-      כדי שהרולדה שלנו תצא גדולה ויפה אנחנו ניקח אך ורק את התבנית הגדולה שיש לנו בתנור, כן כן התבנית מהברזל ולא אחרת תיישמו את זה ! נרפד אותה בנייר אפייה שעליו נשפוך קצת אבקת סוכר נשפוך אל תוך התבנית את התערובת ונכניס לתנור שלנו ל 10 דקות אפייה בערך
4-      נוציא מהתנור את העוגה הענקית שלנו לאחר 10 דקות ישלנו בצק כזה עם חורים טיפה אוורירי זה מעולה לא לדאוג, עכשיו נהפוך את העוגה לכיוון השני, ככה שנוכל להסיר את הנייר אפיה שלנו לאט לאט, נוציא את כל הנייר.
5-      נניח את העוגה שלנו על משטח .
6-      עכשיו ניתן לעוגה להתקרר קצת ונכין את הקצפת שלנו, בתוך קערית של מיקסר נשפוך את כל המצרכים של הקצפת ונקציף כ- 15 דק'
7-      כעת ניקח את הקצפת חלק ממנה נשאיר בצד לקישוט ונשפוך חלק נדיב ממנה על העוגה השטוחה שלנו ונשטח את הקצפת שלנו לאורך כל העוגה המלבנית שלנו.
8-      ניקח חלק מהשבבים החתוכים שלנו ונפזר מעל הקרם מעט לא צריך כעת נתחיל לגלגל את העוגה שלנו בלי לפחד מלמטה למעלה היא לא תקרע הבצק שהכנו מאוד יציב פשוט נגלגל אותו כמו רולדה
9-      לסיום נכין את הקישוט שלנו 1/3 מהקצפת נמרח על הרולדה המגולגלת שלנו היטב ניקח את השבבים ונפזר על הקרם שמרחנו כדי שידביק אותם לרולדה רולדה יפה מהממת מרהיבה נכון ? קצת קוקוס מעל שעתיים בקירור לפחות ומוכן !!!

אם הכנתם ספרו איך יצא לכן נתראה כאן בפוסט הבא אוהבת !

        


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *

עוד מתכונים :