היום נכין מתכון לעוגת גבינה אפויה, עם קרם ושבבי שוקולד עליו
מצרכים :
6 ביצים מופרדות חלבונים לבד וחלמונים לבד
3 כפות גדושות של קמח
1 כוס סוכר
500 גרם גבינה לבנה חמוצה
2 שמנת של תנובה חמוצה כל אחת 200 מ"ל
אינסטנט פודינג וניל
1 חמאה מאה גרם
2 חבילות ביסקוויטים פתיבר
גרידת לימון
כפית תמצית וניל
שמנת להקצפה 250 מ"ל
שוקולד חלב / מריר לקישוט
1/2 כוס חלב
עוד 1/4 כוס סוכר לקצפת
הוראות הכנה :
1- קודם כל ניקח תבנית ונמלא אותה במים נפעיל את התנור ל 180 מעלות חום
נניח את התבנית מים בתחתית התנור ונשאיר אותה עד לסיום אפיית העוגת גבינה שלנו
המים החמים יתנו לעוגת שלנו לתפוח ולהיות אוורירית ונימוחה
2- ראשית נמיס בסיר את ה100 גרם חמאה שלנו ואז נסיר מהאש, לאחר מכן במעבד
מזון נטחן את 2 החבילות ביסקוויטים פתיבר שלנו, נכניס את הביסקוויטים הטחונים לסיר
עם החמאה ונערבב היטב ניקח תבנית ולתוכה נשפוך את הביסקוויטים עם החמאה ונרפד את
התבנית היטב עם הביסקוויטים נשטח אותם לתבנית ונכניס לתוך המקפיא עוד מעט נוציא, זו התחתית של העוגת גבינה שלנו.
3- לאחר שהפרדתם את הביצים קחו קערת מיקסר ולתוכה תשפכו את החלבונים (
הלבן של הביצים) וכוס סוכר תקציפו כ- 20 דק' עד לקבלת קצף לבן .
4- עכשיו ניקח קערה נפרדת נשפוך לתוכה את ה: 500 גרם גבינה לבנה חמוצה, 3
כפות קמח, 2 שמנת של תנובה, תוסיפו את 6 החלמונים לתוך הקערה, אינסטנט פודינג
וניל, גרידת לימון, תמצית וניל נקציף את הכל עד לתערובת ללא גושים.
5- כעת נוציא מהמקפיא את התבנית המרופדת בביסקוויטים נשפוך לתוכה את
התערובת שהקצפנו ועכשיו אנחנו מגיעים לחלק הכי חשוב ! לפני שאתם מכניסים לתנור
תכוונו אותו ל 160 מעלות לשעתיים, מהרגע שהעוגה בתנור לא לפתוח את התנור שעתיים
שלמות עד לסיום האפייה לאחר סיום האפייה תשאירו את העוגה לנוח עוד 1/2 שעה ותוציאו
מהמקפיא תשאירו כל הלילה במקרר
6-
7- למי שאוהב קצפת וקישוט ! :
אוקיי אז לאחר שהשארתם כל הלילה בקירור הגיע הזמן להכין את הקצפת , לתוך קערית
נשפוך את ה250 מ"ל שמנת להקצפה, 1/2 כוס חלב, 1/4 כוס סוכר כף אינסטנט פודינג
וניל ונקציף טוב עד לקבלת קצפת סמיכה עכשיו נמרח את הקצפת המוכנה מעל העוגה
המרהיבה שלנו ונפזר טיפה שבבי שוקולד מגורדים לקישוט.
אם הכנתם ספרו לי איך יצא לכם ?
טעים לי מאוד נתראה כאן במתכון הבא אוהבת
המון.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה