על העוגה הזאת אני פשוט מטורפת ואני יגיד לכם למה ? כי השילוב של הקצפת על התות פשוט מושלם ! זה מדהים, את העוגה
הזאת אני מכינה לשבת או בחגים היא פשוט מטריפה תנסו אותה ! מילה שלי שתיהיו
מרוצים.
יאלה להוציא מצרכים :
לבסיס:
2 כוסות קמח
1 כוס סוכר
2 אבקת אפיה
1 כוס חלב
1 כוס שמן
1/2 כפית תמצית וניל
2 סוכר וניל
4 ביצים
גרידת לימון
1 כוס חלב נוספת לשפוך מעל הבסיס לאחר האפיה
לקצפת :
250 מ"ל שמנת להצפה
1/4 כוס סוכר
אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס חלב
מעל הקצפת למי שאוהב :
תותים כמה שבא לכם, וג'ל בטעם תות J
אופן ההכנה:
1- ראשית נחמם את התנור ל-180 מעלות, את כל המצרכים שרשמתי לבסיס שפכו לתוך קערה ותקציפו במיקסר כ-10 דק' , לאחר ההקצפה ניקח תבנית נשמן אותה ונשפוך לתוכה את התערובת שלנו ונכניס לתנור שחומם ל-40 דקות אפייה (ניתן לבדוק אם הבסיס מוכן בעזרת קיסם שתכניסו אם הוא יוצא נקי הבסיס מוכן )
2-
אז הבסיס
שלנו מוכן ועכשיו ניקח את הכוס חלב שלנו ונרטיב את הבסיס נשפוך מעל הבסיס המוכן
כוס חלב, אני באופן אישי חולה על הבסיס שהוא קצת רטוב זה הרבה יותר טעים ונימוך
בפה.
3-
את כל
המצרכים לקצפת נשפוך בתוך קערית ונקציף כ-10 דקות עד לקצפת סמיכה ועמידה, את הקצפת
המוכנה נשפוך על הבסיס הרטוב והמדהים שלנו ונמרח יפה לאורך כל התבנית שלנו.
4-
את
התותים נחתוך או נשאיר שלמים אפשר לשחק איתם איך שאתם רוצים, ונפזר אותם איך שבא
לנו מעל הקצפת שעל הבסיס אני אוהבת לשחק אם זה ;)
5-
את הג'לי
בטעם תות תכינו לפי ההוראות ושיפכו אותו מעל הקצפת עם התותים תכניסו לקירור לפחות
ל-3 שעות מוצאים ומכן ואווו פשוט טעיייים תנסו את זה מבטיחה שתיהיו מרוצים !!
נפגש כאן במתכון הבא אוהבת המון !!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה