אז מה שלומכם היום ? איזה יום יפה !!
היום אני אתן לכם מתכון לעוגת ביסקוויטים שאני מכינה אותה לשבת
והאורחים משתגעים עלייה עד כדי כך שלא נישאר ממנה פירור. היא נראית מדהים נכון ?
אבל מבטיחה שהיא לא רק נראית היא גם ממש טעימה !!
יאלה לעבודה ! – החומרים למתכון הוא ל 2 תבנית כמו בתמונה
3 חבילות ביסקוויט פתיבר
1 מיכל שמנת להקצפה 250 מ"ל
2 כוסות חלב
1/3 כוס סוכר
1/2 כפית נס קפה
1 אינסטנט פודינג וניל
1 חבילת שוקולד לבן מגורד במגרדת
1/2 חבילת שוקולד מריר מומס
אופן ההכנה :
1- ראשית נכין את הקצפת –ניקח קערה נשפוך לתוכה כוס חלב, שופכים את
המיכל שמנת להקצפה, פודינג וניל, 1/3 כוס סוכר נקציף כ- 15-10 דק' עד למרקם של
קצפת סמיכה ( כדי לדעת האם הקצפת מוכנה כאשר תרימו את המיקסר תיראו בקצה המיקסר
סימן של שפיץ ואז תדעו שהקצפת מוכנה ב100% ) נשמור בצד כ- 1/2 כוס קצפת לקישוט
2- ניקח 1/2 חבילת שוקולד מריר נמיס אותו ונערבב אותו יחד עם ה1/2
כוס קצפת ששמנו בצד לקישוט, נניח בצד.
3- נשפוך כוס חלב לקערית קטנה ונערבב את הכוס חלב יחד עם חצי כפית
קפה נמס של אוסם
4- נטבול את הביסקוויטים בחלב והנס ונסדר 2 שכבות של ביסקוויט בתחתית התבנית ניקח את הקצפת (הלבנה) שהכנו נשפוך שכבה של קצפת מכל הביסקוויטים
5- נטבול שוב את הביסקוויטים בחלב והנס והפעם נסדר שכבה 1 של
ביסקוויטים מעל הקצפת ושוב ונשפוך עוד שכבה נוספת של הקצפת הלבנה
6- ניקח את הקצפת החומה שיצאה לנו עם 1/2 כוס קצפת ו1/2 כוס חבילת
שוקולד מריר שהכנו ועם כפית / מזלף נזלף קו ישר לקישוט מעל העוגה כמו בתמונה,
ואפשר לשחק עם כפית ולעשות כל מיני שפיצים כאלה בצד כמו שעשיתי עם הכפית זה סתם
כזה ליופי J
7-ניקח את החבילת שוקולד לבן שגירדנו כבר במגרדת ונשפוך אותו מעל
העוגות היפות שלנו, הוספתי גם קצת ביסוויט מפורר באחת מהתבניות כמו שאתם רואים ;)
סתם ליופי וזה יצא לנו גם יפה וגם טעים!!
אם הכנתם ספרו לי איך יצא והאם האורחים שלכם אהבו את זה ?
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה