כשהייתי קטנה אני זוכרת שאמא שלי הייתה מכינה לנו את זה וזה היה פשוט
מדהים היינו משתגעים על הקצפת משתגעים על הרולדה , ילדים פשוט מתים על זה וזה לא
רק נראה יופי זה באמת באמת טעים ! יאלה בואו נכין :
4 ביצים
כוס סוכר
1/ כפית תמצית וניל
1 כוס קמח תופח
1/4 כוס שמן
למילוי :
אני אוהבת שהרולדה מפוצצת בקצפת לכן אז למי שאוהב כמוני
500 מ"ל שמנת מתוקה
אינסטנט פודינג שוקולד
1 כוס חלב
לקישוט:
שוקולד מריר מגורד בפומפייה
1- ראשית מחממים את התנור ל180 מעלות לאחר מכן נפריד את הביצים, את
החלבונים נשים בקערית לבד ואת החלמונים לבן, ניקח את החלבונים (הלבן) נישפוך אותם
לתוך קערית המיקסר יחד עם כוס הסוכר שלנו ונקציף עד לקבלת קצף לבן ואוורירי
2- לאחר מכן נוסיף את החלמונים, השמן, תמצית וניל נמשיך להקציף עוד כ- 7
דק' ולבסוף נוסיף בהדרגה את הכוס קמח, ונקציף עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
3- כדי שהרולדה שלנו תיצא גדולה ויפה אנחנו ניקח אך ורק את התבנית הגדולה
שיש לנו בתנור, כן כן התבנית מהברזל ולא אחרת תיישמו את זה ! נרפד אותה בנייר
אפייה שעליו נשפוך קצת אבקת סוכר נשפוך אל תוך התבנית את התערובת ונכניס לתנור
שלנו ל 10 דקות אפייה בערך
4- נוציא מהתנור את העוגה הענקית שלנו לאחר 10 דקות ישלנו בצק כזה עם
חורים טיפה אוורירי זה מעולה לא לדאוג, עכשיו נהפוך את העוגה לכיוון השני, ככה
שנוכל להסיר את הנייר אפיה שלנו לאט לאט, נוציא את כל הנייר.
5- נניח את העוגה שלנו על משטח .
6- עכשיו ניתן לעוגה להתקרר קצת ונכין את הקצפת שלנו, בתוך קערית של
מיקסר נשפוך את כל המצרכים של הקצפת ונקציף כ- 15 דק'
7- כעת ניקח את הקצפת חלק ממנה נשאיר בצד לקישוט ונשפוך חלק נדיב ממנה על
העוגה השטוחה שלנו ונשטח את הקצפת שלנו לאורך כל העוגה המלבנית שלנו.
8- כעת נגלגל את העוגה מלמטה למעלה אל חשש זה מתגלגל בקלות והעוגה לא
תיחתך ! עכשיו היא כמעט מוכנה עוד קצת את הקצפת שהשארנו בצד נשפוך את תוך שקית
זילוף, ובאמצעות מזל נעשה מין צורה כזאת של שפיצים אני קוראת לזה קיפוד כמו קוצים
כאלו של קצפת על העוגה המגולגלת שלנו.
9- אחרי שסיימנו כן זה קצת לוקח זמן J נקח את השוקולד המריר שגירדנו ונפזר אותו מעל
הקוצים שלנו, נכניס לקירור של שעתיים נוציא ומוכן !!!
טעים ? זה לא מילה נתראה כאן במתכון הבא !!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה