יום שלישי, 30 בדצמבר 2014

מתכון לעוגת קצפת עם אפרסק וג'לי

מתכון לעוגת קצפת עם אפרסק וג'לי אפרסק !
העוגה הזאת באמת מעולה אני אוהבת להכין אותה לימי שבת , חגים ואירועים מסויימים העוגה היא 2 שכבות והיא יוצאת מדהים !! יאלה בואו נתיחל להוציא מצרכים !
מצרכים :
לבסיס:
2 אבקת אפייה
4  ביצים
2 כוסות קמח
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 כוס חלב        
לקצפת :
מיכל 500 מ"ל שמנת להקצפה
1 כוס חלב
אינסטנט פודינג וניל
1/3 כוס סוכר
2 כפות גדושות שמנת חמוצה
תוספות : אפרסק בפחית שימורים חתוך איך שבא לכם
וג'לי בטעם אפרסק של אוסם

הוראות הכנה :
1-      חממו מראש את התנור ל- 180 מעלות
2-      בקערה שופכים ביחד את כל המצרכים לבסיס מערבבים במיקסר כ10 דק' ואז לוקחים 2 תבניות בגודל של התבנית שבתמונה ומחלקים ל- 2 את הבסיס שופכים חצי מהתערובת לתבנית מס' 1 וחצי מהתערובת בסיס לתבנית ה- ה2 .
3-      כעת נכניס את 2 התבניות אם יש מקום בתנור ואם אין מקום בתנור נכניס תבנית תבנית, כל תבנית עם נאפה בין 15-25 דק' עד שמוכן נוציא את 2 הבסיסים המוכנים
4-      ניקח קערה ונשפוך לתוכה את כל המצרכים שכתבתי למעלה לקצפת נקציף כ- 10 דק' עד לקצפת סמיכה ועבה.
5-      כעת על בסיס מס' 1 נמרח שכבת קצפת נדיבה ואת בסיס מס' 2 נפריד לאט לאט מהתבנית ונניח אותו על הקצפת שמרחנו מעל בסיס מס' 1
6-      ניקח שוב את מה שנשאר לנו מקצפת ונניח על בסיס מס' 2 שכבה נדיבה של קצפת
7-      כעת נפתח את הפחית אפרסק ונחתוך את האפרסק איך שבא לנו ;) ונפזר מעל הקצפת את האפרסקים החתוכים, את הג'לי נכין לפי ההוראות בקופסה ונשפוך אותו מעל הקצפת והאפרסקים החתוכים .
8-      נכניס לקירור ל 4 שעות לפחות עד להתייצבות הג'לי ומכן !


ואי כל ביס תענוג !!!! אם הכנתם ספרו לי איך יצא לכם לי טעיים יאלה נפגש פה במתכון הבא אוהבת המון !!





















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *

עוד מתכונים :