מתכון לעוגת קצפת עם אפרסק וג'לי אפרסק !
העוגה הזאת באמת מעולה אני אוהבת להכין אותה לימי שבת , חגים ואירועים
מסויימים העוגה היא 2 שכבות והיא יוצאת מדהים !! יאלה בואו נתיחל להוציא מצרכים !
מצרכים :
לבסיס:
2 אבקת אפייה
2 כוסות קמח
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 כוס חלב
לקצפת :
מיכל 500 מ"ל שמנת להקצפה
1 כוס חלב
אינסטנט פודינג וניל
1/3 כוס סוכר
2 כפות גדושות שמנת חמוצה
תוספות : אפרסק בפחית שימורים חתוך איך שבא לכם
וג'לי בטעם אפרסק של אוסם
הוראות הכנה :
1- חממו מראש את התנור ל- 180 מעלות
2- בקערה שופכים ביחד את כל המצרכים לבסיס מערבבים במיקסר כ10 דק' ואז
לוקחים 2 תבניות בגודל של התבנית שבתמונה ומחלקים ל- 2 את הבסיס שופכים חצי
מהתערובת לתבנית מס' 1 וחצי מהתערובת בסיס לתבנית ה- ה2 .
3- כעת נכניס את 2 התבניות אם יש מקום בתנור ואם אין מקום בתנור נכניס
תבנית תבנית, כל תבנית עם נאפה בין 15-25 דק' עד שמוכן נוציא את 2 הבסיסים המוכנים
4- ניקח קערה ונשפוך לתוכה את כל המצרכים שכתבתי למעלה לקצפת נקציף כ- 10
דק' עד לקצפת סמיכה ועבה.
5- כעת על בסיס מס' 1 נמרח שכבת קצפת נדיבה ואת בסיס מס' 2 נפריד לאט לאט
מהתבנית ונניח אותו על הקצפת שמרחנו מעל בסיס מס' 1
6- ניקח שוב את מה שנשאר לנו מקצפת ונניח על בסיס מס' 2 שכבה נדיבה של
קצפת
7- כעת נפתח את הפחית אפרסק ונחתוך את האפרסק איך שבא לנו ;) ונפזר מעל
הקצפת את האפרסקים החתוכים, את הג'לי נכין לפי ההוראות בקופסה ונשפוך אותו מעל
הקצפת והאפרסקים החתוכים .
8- נכניס לקירור ל 4 שעות לפחות עד להתייצבות הג'לי ומכן !
ואי כל ביס תענוג !!!! אם הכנתם ספרו לי
איך יצא לכם לי טעיים יאלה נפגש פה במתכון הבא אוהבת המון !!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה